9 Mayıs 2012 Çarşamba

Anestezi Teknikerliği/Teknisyenliği Nedir?


anestezi teknisyeni-teknikeri

ANESTEZİ TEKNİKERİ-TEKNİSYENİ NEDİR?
Anestezi teknikerliği/teknisyenliği aynı işi icra ederler.Aralarında ki fark eğitim farkıdır.Anestezi bölümünü lise düzeyinde okuyanlar teknisyen,yüksek okul düzeyinde okuyanlar tekniker sıfatı alırlar.Ancak kamu da böyle bir ayrım yoktur.Anestezi teknikeri kadrosuyla çalışan arkadaşlarımız vardır ancak bunların sayısı çok azdır.Görevde yükselme sınavı ile bu unvan alınabilmekte lakin bu sınav çok uzun zamanlarda yapılmaktadır.
Anestezi teknikeri/teknisyeni ameliyathanede çalışır.Anestezi doktorunun gözetiminde yardımcı sağlık personelidir.Ameliyat olacak hastanın anestezi açısından ameliyata hazır hale getirilmesini sağlar.Gerekli ilaçları enjektöre çeker,diğer gerekli malzemeleri temin eder,hastayı monitörize eder ve anestezi uzman dr. gözetiminde hastaya anestezi verilmesine yardımcı olur.Taşralarda hasta takibi ve uyandırılması işlemini genelde teknisyen arkadaşlar yaparlar.Hasta takibi esnasında oluşabilecek aksi durumlarda anestezi uzmanına haber verir.
Anestezi teknikeri/teknisyeni mesleğini seçecek olanların en merak ettikleri konulardan birisi de maaş durumudur.İşte bu ayırım(tekniker/teknisyen) maaş konusunda fark göstermektedir.Yüksek okul mezunu bir çalışanla lise mezunu bir çalışan arasında 150-250 TL gibi bir fark vardır.Bu gelire döner sermaye gelirini de eklersek 300-500 TL gibi bir fark oluşur.Döner sermaye geliri ise çalışılan hastaneye göre değişmektedir.Ancak sendikaların son kazanımlarına göre en az 700 TL civarında kesin bir gelir vardır.Bu gelir 1400 TL'ye kadar çıkabilir.Kısaca bir anestezi yardımcı personelinin geliri 1900-2400 TL arasındadır.

Anestezi mesleğini seçeceklere şimdiden hayırlı olmasını dilerim.Sabır isteyen bu meslekte başarılar...

5 yorum:

  1. Kardesım anestezı bolumunu okuduktan sıonra atanamsı zormu bı bılgın varmı okuyupta acıkta kalmasınlar ve maasları 3000 tl den basıo dıe bılıorum.

    YanıtlaSil
  2. Kardeslerim bu mesleği düşünen varsa unutsun 3 yıl önce mezun oldum atanamiyorum bi türlü atama sayısı cok az ve puanlar tavan yaptı özelde bile iş yok artık asgari ucretle calistiriyorlar ayiptir be

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Kardesim atama puanları nedir ?

    YanıtlaSil
  5. Kaç puan istiyolarda atanamıyosun ben okumayı düşünüyorum anestezimi secmeliyim att mi

    YanıtlaSil